/**/
 
23 juli 2019
Hondenhotel Zwanenburg

 
 
 
 
  Homemade Compleet 7 november 2018
 

Homemade compleet van Honden Hotel Zwanenburg

 

Wij serveren uw hond(en) rauw vlees met verse groentes in ons hondenhotel en is het beste voor uw hond(en). Deze samenstelling hebben wij zorgvuldig getest en komt het dichtste in de buurt wat honden van oorsprong in de natuur eten. Honden in het wild eten eerst de maag en de ingewanden op waar veel vitamines en mineralen in zitten, door verteerde grassen en andere planten wat hun prooi heeft gegeten. Instinctief weten ze wat het gezondste voor hen is. Dit past bij het verteringssysteem van honden van tegenwoordig. Rauw en verse voeding heeft ten opzichte van (voor) verhitte voeding zoals blikvoer en brokken meerdere voordelen. Honden verteren rauw vlees erg goed, want het bevatten goede bacteriën, natuurlijke mineralen, vitamines en enzymen, wat erg goed wordt opgenomen door het lichaam van uw hond, die zij nodig hebben. Dit zorgt voor een sterke darmflora, betere afweer en een goed gebalanceerde maagzuur gehalte, waardoor slechte bacteriën en parasieten minder of geen overlevingskans hebben. De natuurlijke voedingsstoffen zorgen voor minder afvalstoffen in het lichaam en daardoor minder ontlasting.

 

Onze samenstelling van de hondenvoeding:

Wij wisselen rauw vlees van kip, wild, rund, schaap en geit af, waarvan het 40% bevleesd bot, 20% spiervlees, 20% orgaanvlees, hart, lever, nier, pens en schapenvet is. Wij wisselen 20% gevarieerde groentes en fruit af en worden rauw gepureerd, van bleekselderij, peultjes, bietjes, andijvie, spinazie (niet te veel), broccoli, bloemkool, boerenkool, rode kool, groene kool, chinese kool, sla, komkommer, snijbonen, verse doperwtjes met schil, courgette, spruitjes, witlof (zonder het bittere gedeelte), gemberwortel, alfalfa, peterselie, pompoen, wortels, koolraap met blad, bietjes, selderie knol met blad, appel, peer, banaan, kiwi, sinaasappel, grapefruit, mandarijn, aardbei, bessen, frambozen, abrikozen, perziken, pruimen, mango, papaya, ananas, meloen, aardappel en sperziebonen gekookt. Als ondersteuning voegen wij toe, omega olie, rijk aan 3­6­9 vetzuren, lijnzaad­, soja­ en hennepolie, zeewier één van de rijkste natuurproducten met mineralen, sporenelementen en aminozuren voor een glanzende vacht, stofwisseling en het immuunsysteem en heeft direct effect op de vitaliteit, uitstraling en prestaties, knoflookpoeder als afweermiddel tegen vlooien en tekenen en zorgt voor reiniging van darmen en het bloed.

 

Deze samenstelling is zeer geschikt voor jonge, opgroeiende honden voor een goede ontwikkeling van het beenderstelsel en het bewegingsapparaat, maar zeker ook voor het behoud van een soepel bewegingsapparaat bij ouder wordende dieren voor het goed functioneren van de spieren, de vruchtbaarheid en het afvoeren van de afvalstoffen.

Wij geven geen rauwe aardappel, champignons, prei, ui, knoflook, dit is giftig en kan bloedarmoede veroorzaken. Tomaten kunnen hartritme stoornis, ontstekingen, jeuk of diarree veroorzaken. Druiven, krenten, rozijnen, avocado’s, klokhuis van een appel, hierdoor kan blauwzuur ontstaan. Pitten van steenvruchten (onder andere abrikoos, perziken), melk, kaas, yoghurt, en andere voedingen waar lactose in zit. In worstjes zit varkensvlees, door varkensvlees kunnen honden de ziekte van Aujeszky krijgen. Door granen en brood, hebben veel honden een granen allergie. Geen vlees waar zout in zit (runderrookvlees, leverworst). Chocolade en ander snoep. Paracetamol en andere menselijke medicijnen. De meeste planten zijn giftig. Paardenpoep is giftig als het paard ontwormd is. Het geven van zaden en noten, kan leiden tot nierproblemen en blaasgruis. Amandel, Sesam­ en Pompoenzaad, Zonnebloempitten, Pijnboom, Pepita’s, Wal­, Hazel­, Paran­ en Pecannoten. Geen geur­, kleur­, smaakstoffen en zout.

 

Het rantsoen verdelen wij over twee porties per dag. Totaal van deze 2 porties is 3% van het lichaamsgewicht van de hond. Een te zwaarlijvige hond krijgt iets minder en een te schrale hond voeren wij iets meer per dag. Wij adviseren voor een actieve en gezonde hond ouder dan één jaar is 3% van zijn lichaamsgewicht per dag voldoende. Wanneer uw hond dragend is, of u een pup heeft kunt u beter 5% tot 10% van zijn lichaamsgewicht per dag geven. De juiste dosering voor het rantsoen van uw hond(en), is het oog van de meester.

 

Klachten nemen met 60% af, door het voeren van rauw vlees, verse groentes, mineralen, sporenelementen en aminozuren. Wat merkt U door deze voeding: Uw hond heeft geen jeuk en een mooie vacht en huid. Kleine kans op wormen, vlooien en teken. De organen van uw hond functioneren beter en hij drinkt minder en er zijn minder blaas­ en nierproblemen. De hond heeft geen tandsteen en een beter gebit, de tanden zijn mooier en schoner. Minder lichaamsgeur, winderigheid en ruikt niet uit zijn bek. Geen oorontstekingen, minder ontlasting en compact, daardoor opraapbaar en geen problemen met de anaalklieren. De hond zit beter in zijn vel en is daarom minder hyperactief, maar wel actief. Uw hond leeft langer en gelukkiger. Er zijn minder blaas en nierproblemen, als blaas­ en nierstenen. De hond heeft geen skelet problemen, omdat het evenwichtiger groeit. Honden weigeren niet om te eten, u doet uw hond er juist een plezier mee. Uw hond bedelt niet, omdat hij na zijn maaltijd rust en een verzadigd gevoel heeft. Uw bespaart héél veel dierenartskosten.

 

 

Webdesign: Adrilank's Webontwerp                                                                       Powered by Dutch CMS

 

©Hondenhotel Zwanenburg K.v.K: 51791277 BTW: NL098836924B03

 

Copyright © 2017. All Rights Reserved by Leneke Geertzema